Še 0.0 do brezplačne dostave

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Ta izjava o varstvu osebnih podatkov se nanaša na spletno knjigarno Založbe Rokus Klett. Upravljavec te spletne strani in osebnih podatkov, ki se prek njih obdelujejo, sta Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana, e-pošta: osebni.podatki@rokus-klett.si. Upravljavec varuje zaupnost vaših osebnih podatkov in jih uporabljata izključno za spodaj opisane namene. Vaših podatkov ne bomo uporabljali v druge namene in jih brez vašega izrecnega dovoljenja ne bomo razkrili tretjim osebam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Kontaktni podatki naše pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: osebni.podatki@rokus-klett.si.

I. Katere moje podatke zbirate in zakaj ter kakšna je pravna podlaga za to?

(1) Obisk spletne strani

Kaj in zakaj: Ob vsakem obisku naše spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu). Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP-številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Upravljavca tako zbranih podatkov ne obdelujeta posebej in jih ne povezujeta z drugimi podatki. Namen teh postopkov je zagotavljati varnost omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Pravna podlaga: Takšna obdelava je nujna za zagotavljanje varnosti omrežja in informacij.

Koliko časa: Podatki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

(2) Registracija za nakup

Kaj in zakaj: Če boste želeli ustvariti svoj profil v knjigarni in s tem pridobiti vpogled v arhiv vaših nakupov, urejati svoje kontaktne podatke ter se prijaviti na obveščanje o ugodnostih in novih artiklih, boste morali na naših spletnih straneh izpolniti registracijski obrazec. Za registracijo so nujno potrebni naslednji podatki: vaše ime, priimek, e-poštni naslov, naslov, na katerega izstavimo račun, in telefonska številka. Vaše ime, priimek in naslov potrebujemo za izstavitev računa za opravljeno storitev, vaš e-naslov pa za potrditev opravljenega spletnega nakupa. Vašo telefonsko številko potrebujemo, da lahko v primeru težav z naročenim gradivom stopimo v stik z vami.

Vaš e-poštni naslov bomo uporabili tudi za namen pošiljanja obvestil o naših ponudbah, če ne boste ob izpolnjevanju obrazca označili, da tega ne dovolite.

Prav tako bomo za namen obveščanja o ponudbah in dogodkih uporabili vašo telefonsko številko in naslov, če boste označili, da to dovolite.

Pravne podlage:

  • Izvedba pogodbe o nakupu – da lahko izvedemo pogodbo o nakupu, moramo obdelovati podatke, ki so označeni kot obvezni.
  • Zakon – vaš e-poštni naslov lahko uporabimo za namen obveščanja o novostih v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah (drugi odstavek 226. člena ZEKom-2), saj ste kupec naših gradiv, razen če označite, da sporočil ne želite prejemati.
  • Zakon – Zakon o davku na dodano vrednost določa, da moramo kot davčni zavezanec za opravljeno storitev izdati račun, na katerem morata biti zapisana ime in naslov kupca.
  • Privolitev – če ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate s tem, da vašo telefonsko številko in naslov uporabljamo za namen obveščanja o novostih.

Koliko časa: Vaše podatke bomo hranili še 2 leti od takrat, ko zahtevate izbris svojega uporabniškega profila zaradi reševanja morebitnih zahtevkov iz naslova stvarnih napak.

(3) Nakup brez registracije

Kaj in zakaj: Če boste želeli opraviti nakup blaga, boste morali v naročilnico vnesti svoje osebne podatke. Za uspešen nakup so nujno potrebni naslednji podatki: vaše ime, priimek, e-poštni naslov, naslov, na katerega izstavimo račun, in telefonska številka. Vaše ime, priimek in naslov potrebujemo za izstavitev računa za opravljeno storitev, vaš e-naslov pa za potrditev opravljenega spletnega nakupa. Vašo telefonsko številko potrebujemo, da lahko v primeru težav z naročenim gradivom stopimo v stik z vami.

Vaš e-poštni naslov bomo uporabili tudi za namen pošiljanja obvestil o naših ponudbah, če ne boste ob izpolnjevanju obrazca označili, da tega ne dovolite.

Prav tako bomo za namen obveščanja o ponudbah in dogodkih uporabili vašo telefonsko številko in naslov, če boste označili, da to dovolite.

Pravne podlage:

  • Izvedba pogodbe o nakupu – da lahko izvedemo pogodbo o nakupu, moramo obdelovati podatke, ki so označeni kot obvezni.
  • Zakon – vaš e-poštni naslov lahko uporabimo za namen obveščanja o novostih v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah (drugi odstavek 226. člena ZEKom-2), saj ste kupec naših gradiv, razen če označite, da sporočil ne želite prejemati.
  • Zakon – Zakon o davku na dodano vrednost določa, da moramo kot davčni zavezanec za opravljeno storitev izdati račun, na katerem morata biti zapisana ime in naslov kupca.
  • Privolitev – če ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate s tem, da vašo telefonsko številko in naslov uporabljamo za namen obveščanja o novostih.

Koliko časa: Vaše podatke bomo hranili še 2 leti od nakupa.

(4) Prijava na e-novice

Kaj in zakaj: Pri naročanju na spletne novice obdelujemo vaš e-poštni naslov (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec, ter datum in čas prijave. Navedene podatke obdelujemo za namen obveščanja o novostih.

Pravna podlaga: Privolitev – ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate s tem, da vaš e-poštni naslov uporabljamo za namen obveščanja o novostih, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, vam ne bomo pošiljali obvestil na vaš elektronski naslov, niti ga ne bomo shranili ali drugače obdelovali.

Koliko časa: Podatki o vašem e-poštnem naslovu se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo, ali pa tako, da pošljete elektronsko sporočilo na naslov osebni.podatki@rokus-klett.si oz. osebni.podatki@modrijan-izobrazevanje.si.

(5) Obrazec za pogosta vprašanja

Kaj: Ime, priimek, tip uporabnika, e-poštni naslov, šola.

Zakaj: Navedene podatke potrebujemo za namen hitrejšega in učinkovitejšega reševanja vašega vprašanja.

Pravna podlaga: Izvedba pogodbe o zagotavljanju storitve – da lahko izvedemo kupoprodajno pogodbo in odpravimo morebitne napake v zvezi z njo, moramo obdelovati podatke, ki so označeni kot obvezni.

Koliko časa: Vaše podatke bomo hranili še 2 leti po rešitvi vašega zahtevka.

(6) Prijava na nagradno igro ali natečaj

Kaj in zakaj: Če se boste prijavili na nagradno igro ali natečaj, boste morali izpolniti spletno prijavnico. Za prijavo je nujno treba navesti e-poštni naslov. Ta podatek potrebujemo za obveščanje o statusu vaše prijave. Zmagovalce natečaja oz. nagradne igre bomo zaprosili za dodatne osebne podatke, ki so potrebni za podelitev nagrade in (kadar je to potrebno) za odvedbo dohodnine.

Pravna podlaga: privolitev po 1.(a) točki 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov – z izpolnitvijo obrazca se šteje, da ste privolili v obdelavo vašega e-naslova za namene izvedbe nagradne igre oz. natečaja.

Koliko časa: Rok hrambe je razviden iz pogojev posamezne nagradne igre ali natečaja.

II. Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo poleg nas le naši pogodbeni obdelovalci, ki za nas zdržujejo naše spletne strani in zagotavljajo njihovo gostovanje.

III. Ali moje osebne podatke prenašate v tretje države ali mednarodnim organizacijam?

Za pošiljanje novic uporabljamo platformo MailChimp, ki jo upravlja ameriško podjetje. Kadar vam bomo na vaš e-naslov posredovali sporočila, se bo izvajal omejen iznos osebnih podatkov (e-poštnih naslovov) v ZDA, in sicer izključno za namen obveščanja po e-pošti.

IV. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdelujete?

Na vašo zahtevo vam bomo omogočili dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, in njihov izpis. Prav tako vam lahko na zahtevo posredujemo informacije o namenu obdelave, vrstah in rokih hrambe zadevnih osebnih podatkov; posredovali vam bomo seznam uporabnikov, ki so jim bili osebni podatki posredovani, z navedbo, kdaj, na kateri podlagi in za kakšen namen.

Poleg tega imate pravico do popravka, izbrisa, omejitve obdelave in prenosljivosti svojih osebnih podatkov ter pravico do ugovora, kadar se vaši podatki obdelujejo zaradi uveljavljanja zakonitega interesa. Vse navedene pravice lahko uveljavljate tako, da svoj zahtevek pošljete na osebni.podatki@rokus-klett.si ali osebni.podatki@modrijan-izobrazevanje.si ali nam pišete na Založba Rokus Klett, d. o. o., OSEBNI PODATKI, Stegne 9 b, 1000 Ljubljana oz. Modrijan izobraževanje, d. o. o., OSEBNI PODATKI, Stegne 9 b, 1000 Ljubljana. Če menite, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0